Homesaneeraus

Homeongelmainen rakennus on merkittävä riski terveydellisesti ja taloudellisesti. Mikäli homeongelmaa ei korjata kuntoon, koko rakennus on vaarassa tulla käyttökelvottomaksi.

Yleisimmät syyt homeongelmiin ovat kohonnut kosteus rakenteissa yhdistettynä riittämättömään ilmanvaihtoon. Useasti homeongelmat aiheutuvat rakennusvaiheessa tehdyistä eriasteisista virheistä. Mikäli mikrobikasvusto on jo näkyvä, ongelmat ovat akuutteja. Tutustu toimintaohjeisiimme, kun epäilet homeongelmaa.

Home voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja rakennuksen käyttäjille ja asukkaille. Aiheuttajina toimivat yleensä joko homeiden itiöt tai niiden tuottamat aineenvaihduntatuotteet. Oireita voivat aiheuttaa myös kosteudesta johtuvat rakennusmateriaalien hajoamistuotteet. Yleisimpiä oireita ovat hengitystieoireet ja lisääntyneet infektiot. Ajan kuluessa pienetkin homemäärät voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Onkin tärkeää, että kaikki homemyrkkyjä tuottavat mikrobipesäkkeet saadaan turvallisesti poistettua ja desinfioitua rakenteista. 

Suomen Saneeraustekniikka tunnetaan laadukkaista palveluista, asiakaslähtöisyydestä sekä joustavista työajoista. Toteutamme hometutkimukset ja -kartoitukset ennen toimeen ryhtymistä. Teemme homesaneerauksia vaativissa ongelmakohteissa niin pitkäjänteisesti kuin kohteen laadukas kuntoon saattaminen edellyttää. Työt toteutetaan sekä työntekijöiden että kiinteistön käyttäjien ja ympäristön turvallisuus huomioiden. Riittävä työhygienia auttaa myös estämään mikrobien ja homeitiöiden leviämistä. Kaikki työvaiheet suoritetaan noudattaen soveltuvin osin Ratu-kortin 82-0383 ”Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden purku” -ohjeita. Purku- ja desinfiointivaiheiden jälkeiset rakennustyöt suoritetaan P1-rakentamisen vaatimusten mukaisesti.

Palveluihimme kuuluvat myös kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakenteiden desinfiointikäsittelyt märkä- ja kuivasavutuksilla sekä otsonoinnilla. ULV- savutuksella (Ultra Low Volume) saavutetaan hyvä kapilaarinen tunkeutuminen rakenteeseen ja pidennetään desinfiointiaineen vaikutusaikaa. Työntekijöillämme on valmistajan tai maahantuojan antama koulutus menetelmien ja aineiden asianmukaisesta käytöstä. 

Suoritamme loppusiivoukset kosteus- ja homevauriokorjausten jälkeen Työterveyslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

Pääosin pyrimme työskentelemään Varsinais-Suomen alueella, mutta olemme tehneet haastavia projekteja myös muualla Suomessa. Emme koskaan anna tai julkaise tietoja asiakkaistamme tai työkohteistamme aiheen arkaluotoisuuden takia.

Homeongelmalle altistuessasi ota yhteyttä homesaneerauksen ammattilaiseen, Suomen Saneeraustekniikkaan.

 Ota yhteyttä ja pyydä tarjous »